A.Hak A.Hak

Content-programma

A.Hak, een toonaangevend bouwbedrijf, vroeg ons om een strategie te ontwikkelen om een grotere aanwas van jonge sollicitanten aan te trekken en het werken bij A.Hak te promoten zonder afbreuk te doen aan hun identiteit. Onze aanpak was om humor en authenticiteit te gebruiken om A.Hak een gezicht te geven op TikTok en andere sociale media, gericht op starters en schoolverlaters die aan het begin van hun loopbaan staan.

Strategie

Onze strategie was gebaseerd op het 3H-model om een gelaagd contentprogramma te creëren dat de unieke cultuur en voordelen van werken bij A.Hak benadrukt. Door gebruik te maken van humor en authentieke verhalen, wilden we de jonge doelgroep aanspreken en motiveren om te solliciteren bij A.Hak.

Concept

Het concept richtte zich op het laten zien van de dynamische en innovatieve werkomgeving bij A.Hak, met een sterke nadruk op humor en originaliteit. We ontwikkelden een contentprogramma met de insteek om talent te werven met een knipoog en met authenticiteit voorop. Waarbij we zowel het werkplezier als de professionele mogelijkheden benadrukten.

Content

Het contentprogramma bestond uit verschillende lagen die elk een ander aspect van werken bij A.Hak belichten:

 • Hero:
  Eigen A.Hak muziek/tune: We creëerden een unieke en pakkende tune die fungeerde als de soundtrack voor een video die een vet beeld geeft van het werken bij A.Hak. De video was doordrenkt met humor en originaliteit om de aandacht van de jonge doelgroep te trekken.
 • Hub:
  A. Hacks: In dit format neemt de presentatrices, een charismatische medewerker van A.Hak, een kijkje in de wondere wereld van het bedrijf en bespreekt hij de handige hacks van zijn collega’s om de werkdag nog leuker en handiger te maken. Dit format zat vol met humor en kreeg positieve reacties van de doelgroep.
 • Hygiene:
  We deelden memes (getarget) van de openstaande vacatures om de doelgroep opnieuw te benaderen en hen op een grappige en relativerende manier te herinneren aan de mogelijkheden bij A.Hak. Dit zorgde voor een hoge mate van betrokkenheid.

Resultaten.

De implementatie van dit contentprogramma heeft geleid tot indrukwekkende resultaten voor A.Hak:

 • Overall:
  106 sollicitanten: Dit toonde aan dat onze aanpak effectief was in het aantrekken van jong talent.
  15.000 kliks naar de website: Dit wees op een sterke interesse in de vacatures en de organisatie.
 • Hero:
  2.000.000 vertoningen: De hero-video heeft een breed publiek bereikt.
  CPM €1,55: Kostenefficiëntie in het bereiken van onze doelgroep.
  CPC €0,62: Effectief in het genereren van klikken.
  Volledig uitgekeken: 18.500: Dit toont aan dat de video boeiend en relevant was voor de kijkers.
 • Hub:
  2.400.000 vertoningen
  CPM €1,45
  CPC €0,22
Met deze strategie en contentprogramma heeft A.Hak zijn unieke identiteit behouden en tegelijkertijd een aantrekkelijke en humoristische boodschap overgebracht aan jonge sollicitanten. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke toename in sollicitaties en betrokkenheid, wat bijdraagt aan de groei en dynamiek van het bedrijf.

Meer van Snip Snap.