Voedingscentrum Voedingscentrum

Content-programma

Het Voedingscentrum benaderde ons met de uitdaging om vrouwen tussen de 30 en 45 jaar te bereiken en te helpen gezonde en duurzame eetkeuzes te maken. In een wereld waar veel verschillende en soms tegenstrijdige informatie over voeding wordt gedeeld, is het belangrijk om betrouwbare, wetenschappelijk onderbouwde content te bieden. Het Voedingscentrum streeft naar “Goed eten voor mens en milieu” en wil alle Nederlanders in staat stellen gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken. Samen hebben we een contentprogramma ontwikkeld voor YouTube, specifiek gericht op deze doelgroep.

Strategie

Onze strategie begon met grondig onderzoek naar de veelgestelde vragen over voeding, waarbij we data van Google en de website van het Voedingscentrum analyseerden. Door deze vragen te filteren, konden we inzicht krijgen in de meest relevante onderwerpen voor onze doelgroep. Deze informatie vormde de basis voor de onderwerpen van onze YouTube-formats. Door ons te richten op de daadwerkelijke informatiebehoeften van de doelgroep, konden we content creëren die niet alleen informatief was, maar ook hoge uitkijktijden en betrokkenheid genereerde. Dit datagedreven aanpak was cruciaal voor het succes van onze strategie.

Concept

Het concept was om de expertise van het Voedingscentrum te combineren met een mix van vertrouwde gezichten, zoals Maryam en andere voedingsdeskundigen. Deze experts fungeerden als gidsen die kijkers helpen om beter te koken, voedingsmythes te ontkrachten en slimme keukenhacks te delen. We wilden dat de content van het Voedingscentrum naadloos zou aansluiten bij andere voedingsgerelateerde content online, zodat het opviel en thumb stopping power had. Dit alles draagt bij aan het doel om gezonde en duurzame eetkeuzes te bevorderen.

Content

Het contentprogramma bestaat uit drie hoofdformats, elk gericht op een specifiek aspect van voeding en koken:

Koken met Maryam: In dit format laat Maryam zien hoe je alledaagse kooktechnieken onder de knie kunt krijgen. Van het perfect koken van een ei en het bakken van aardappelen tot het stomen van couscous en blancheren van groenten. Maryam biedt duidelijke, stap-voor-stap instructies die zelfs de meest onervaren kok kunnen helpen.

Kijkje in de Keuken: Dit format biedt wetenschappelijk onderbouwde informatie om mythes over voeding te ontkrachten en juiste keuzes te maken. Onderwerpen variëren van het kiezen van duurzame groenten en fruit tot de vraag of je wel of geen supplementen nodig hebt. Naast Maryam komen ook andere voedingsdeskundigen van het Voedingscentrum aan het woord, waardoor de kijkers toegang krijgen tot een breed scala aan expertise en inzichten.|

YouTube KeukenHacks: In deze video’s deelt Maryam handige tips en tricks voor in de keuken. Van het snijden van een ui zonder tranen tot het efficiënt schillen van een sinaasappel, deze hacks maken het koken eenvoudiger en leuker.

Resultaten.

Het contentprogramma heeft geleid tot indrukwekkende resultaten. De YouTube-video’s behalen gemiddeld 45K views per video en hebben een gemiddelde uitkijktijd van 70%, wat aangeeft dat de content boeiend en relevant is voor de doelgroep. Daarnaast ontvangen de video’s veel positieve reacties, wat wijst op een hoge mate van tevredenheid en engagement onder de kijkers.

Door deze strategie en content aanpak heeft het Voedingscentrum niet alleen zijn bereik onder vrouwen tussen de 30 en 45 jaar vergroot, maar ook hun bewustzijn en kennis over gezonde en duurzame eetkeuzes versterkt. De samenwerking heeft bijgedragen aan het verbeteren van eetgewoonten en het maken van bewuste keuzes, passend bij de missie van het Voedingscentrum om goed eten voor mens en milieu te bevorderen.

Meer van Snip Snap.