Uitagenda Rotterdam Uitagenda Rotterdam

Campagne hier gebeurt ’t.

Uitagenda Rotterdam is de culturele uitgaansagenda van Rotterdam met actuele programma-overzichten van alles wat er te doen is in de stad. Voor hen ontwikkelden wij een impactvolle jaarprogramma ‘Hier gebeurt het’ om het culturele aanbod van de stad in de spotlights te zetten. Voor deze campagne wonnen we een Gouden Grand Prix Award.

Strategie

Na de lockdown van zomer 2021 was het tijd om de culturele sector een extra boost te geven bij (her)opening. Uitagenda Rotterdam wilde nieuwe bezoekers inspireren met het culturele aanbod van de stad en hen in beweging brengen om daadwerkelijk een cultureel uitje te bezoeken. Belangrijk hierbij was dat bezoekers het gevoel kregen dat dit weer kon, ook al waren er nog corona maatregelen. Met de campagne ‘Hier gebeurt ‘t’ zijn nieuwe bezoekers geïnspireerd en in beweging gebracht om een cultureel uitje in Rotterdam te bezoeken. Het culturele aanbod van de stad werd online via social media gepromoot door de inzet van diverse video- en content formats. Ook offline was de campagne zichtbaar met levensgroot hart, abri’s, posters, locatie stickers en promotieteams.

Concept

Snip Snap ontwikkelde de campagne ‘Hier gebeurt ‘t’ bestaande uit zes verschillende formats. Met een hero video van een unieke gebeurtenis werd de campagne afgetrapt, in het format “high five” wordt de kijker meegenomen door de stad langs vijf culturele week tips in Rotterdam en met de 010-Lijn plannen Oumnia & Jordan ultieme uitjes voor de volgers die een vraag stellen. Daarnaast interviewen we mensen op straat over hun Uit-tips in het format Van de Straat and last but not least: A Day at, waarin presentator Robbert de kijker meeneemt naar een speciale locatie!

Content

Voor de Rotterdam Uitagenda hebben we een content programma ontwikkeld op basis van het 3H model, zodat de Uitagenda het hele jaar door onweerstaanbare content kan delen, zoals: “hero” video, hub content zoals: High-Five video, video content van de 010-lijn, interviews op straat over Uit-tips en natuurlijk ‘A Day at’ video’s.

Meer van Snip Snap.